121202 strand_fugle_vindmller

Sølvmåger på stranden og vindmøller på Hornsrev

Her får du lidt praktisk information om hus, faciliteter, oplevelser  

og indkøb.
                

 10121003 Lille_mand

HUSET er på 84 m2 og ligger på en 3.496 m2 stor ugenert grund ud mod fredet område et ejendomsmægler-stenkast fra vandet..

                    020827 Grundplan

Desuden er der dobbelt carport med brændemagasin samt 10 m2 udhus.

ANDRE PRAKTISKE INFORMATIONER

BRÆNDEOVN

130129 morsoe-3440-p  

                      

Den giver en rigtig god varme, og brænde kan hentes ad libitum i brændemagasinet. Begge ventiler på ovnen skal være helt åbne for at få en god forbrænding.

SÅDAN: Ryst bundristen fri for aske, læg 2 - 3 optændingsblokke og antænd, læg småt brænde over, større brænde ovenpå. lad lågen stå på klem - lukket men ikke haspet - til ilden har fat og hasp så lågen.

Askeskuffen tømmes efter behov. Vær sikker på, at der ikke er gløder i asken eller kom asken i en metalbeholder - der opstår af og til brande på grund af askegløder.


INTERNET 

130129 internet                Der er lnstalleret fibernet i huset, som vedhjælp af adgangskode kan tilgås via sine enheder.

TV, RADIO

130129 tv                            

Der er 27 tv-kanaler samt et antal radiokanaler tilgængeligt via fibernettet.

Desuden kan man streame via en CromeCast tilsluttet tv'et.

Der er ligeledes antenneradio med cd-afspiller.

 

 

RENGØRING

130129 regngring      Stedet efterlades i samme stand, som det blev modtaget. Midler og hjælpemidler findes i bryggerset.

VARMT VAND, BAD

130129 varmt_vand_2                     Der er installeret en 60 liter varmtvandsbeholder på loftet med 3 kwh varmeelement. Der kan bruses i begge brusekabiner samtidigt i ca. 5 min. Vandet er efter brusebadet igen varmt på 10 - 15 min. Fra helt kold beholder varer det ca. ½ time at få temperaturen helt op.

UDVENDIGE DØRE

130129 doerkrog       De pludselige kastevinde ved Vestkysten nødvendiggør, at udvendige døre skal holdes lukkede eller haspes for at undgå skader på dør og hus. Der er op til flere haspe til alle dørene.

ILD

130129 ild                 I tørre perioder bør man være meget varsom med grill, stearinlys og andre former for udendørs brug af ild og varme apparater. Sæt aldrig gillstarteren på brændbart underlag eller direkte på græsset.

HUND

130129 hund_i_snor     For at beskytte dyrelivet er det et lovkrav, at hunden altid er i snor på grunden, på stier, veje og på stranden. Det er ikke tilstrækkeligt, at man kan kalde hunden til sig.Læs mere.

DYRELIV

130129 dyreliv_2                                        I varierende udstrækning er der meget dyreliv på eller i nærheden af grunden. Man ser ofte rådyr tæt på huset, men man kan også opleve dådyr, sikahjort, krondyr, ræv, fasan, hare, hugorm, stålorm, firben m.fl. På stille dage er der et væld af forskellige småfugle, men der er også set høg, glente og sågar fiskeørn. På engen på østsiden af Grærup Langsø, der blev fredet i 1964, kan man som regel se flokke af hjorteddyr, nogle gange med over 100 individer. Området har landets største bestand af krondyr. Vi har endnu tilgode at opleve en ulv.

STRANDEN

130129 badenymfe                            Den fantastiske strand indbyder til svømning, solbadning og andre aktiviteter. Men der opfordres til, at man iagttager reglerne fra Rådet for større Badesikkerhed. Der sker drukneulykker på Vestkysten hvert år, og det sker oftest for badende uden kendskab til forholdene ved Vesterhavet. Kun en tåbe fryger ikke havet.

Benyt Blåbærvej og sti over klitterne - eller den nye sti langs nordsiden af grundens skel.

OPLEVELSER

130129 oplevelser                      Foruden stranden, fiskesøen, gå- og cykelture er der masser af muligheder for oplevelser og aktiviteter for børn og voksne i området. I bogreolen i stuen står et ringbind, der foruden historiske og naturmæssige forhold også indeholder et væld af artikler, brochurer og anvisninger om se- og oplevelsesværdige steder og aktiviteter.

INDKØB

130129 indkb                     Der er ingen indkøbsmuligheder i Grærup. Mulighederne er følgende: Købmand i Vejrs (8,0 km), campingkiosken i Børsmose (kun sommer - 8,3 km), 2 supermarkeder, apoteksudsalg mm. i Oksbøl (10 km), købmand og mange butikker Henne Strand (15,4 km), frisk fisk, supermarkeder og meget mere i Blåvand (18,9 km). Desuden er der Varde (30 km), Esbjerg (35 km) og grænsebutikkerme syd for Sæd Grænse (115 km). 

 SKRALD

 131015 skraldespand         


Almindeligt køkkenaffald i lukkede poser puttes i skraldespanden på hjørnet af Blåbærvej og indkørslen.
På Grærup Havvej - overfor campingpladsen - er lukkede comtainere til papir, pap, flasker, dåser, batterier mv.
Andet affald og storskrald afleveres på genbrugspladsen Industrivej 13, 6840 Oksbøl. Se åbningstider på vardeforsyning.dk.
 

           
                        IMG 1077-2-2 
                           Krondyrbesøg